Lapák tuku! K čemu slouží a kdo ho musí mít?

Separátory či odlučovače tuků jsou zařízení pracující na jednoduchém principu, při kterém jsou tuky zadržovány na hladině a sedimenty se usazují na dně kalové komory (usazovací část). Odpadní "očištěná" voda proudí skrz norné stěny do odlučovací komory, kde se zbavuje zbytkových tuků a odtud je přes další nornou přepážku odváděna dále do kanalizační soustavy. Instalace lapáků je tedy žádoucí všude tam, kde je potřeba odpadní vody zbavit tuků a olejů. Jsou to zejména stravovací provozy - bufety, bistra, restaurace, hotely, školní jídelny, cukrárny, ale také například řeznictví. Pro většinu jmenovaných typů provozů je používání odlučovačů tuků povinné.

 schema-lapolu

Naše lapoly jsou vyrobené z vysoce kvalitní nerezové oceli, jsou kompaktní, lehké a snadno udržovatelné. Určeny jsou zejména k instalaci pod dřezy v kuchyních a takovým způsobem, aby se s nimi dalo manipulovat kvůli údržbě. Nesmí se instalovat pod dřez s drtičem odpadů. V případě, že je potřeba navýšit kapacitu průtoku odpadních vod, instaluje se více lapolů za sebou. Má-li lapol bezproblémově fungovat a sloužit, musíte jej pravidelně čistit, tj. vypouštět kaly a sbírat nánosy tuků.

Lapoly vyrábíme dle požadavků normy ČSN EN 1825-1 a případě potřeby jsme schopni dle Vašich požadavků vyrobit individuální rozměr. Vhodnou velikost lapolu lze vypočítat dle této tabulky (ke stažení z lapoly.cz)

Všechny lapoly v naší nabídce jsou určeny do menších provozů, kde se připraví cca 50-100 pokrmů denně.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení