Keramický gril - zázrak, kde můžete upéct i pečivo

Grily Kamado - keramický zázrak 

Letní měsíce přímo vybízejí ke grilování. Je to skvělý způsob jak si užít volný čas s kamarády, pobavit se a neřešit běžné problémy. Když se řekne grilování, určitě se již mnohým z nás zbíhají sliny. Jestli vás představa takto stráveného volného času opravdu velice láká, ale bohužel nemáte žádný gril a v jejich výběru opravdu tápete a nevíte, jaký si vybrat, dnešní článek je stvořen přímo pro vás. Základ všeho je totiž mít doma dobrý a kvalitní gril, který bude snadný na úpravu a u kterého nebudete přemýšlet, zda maso raději neupečete na pánvi nebo v troubě. Dnes si představíme skvělý keramický gril Kamado. Pro většinu z nás revoluční způsob připravování pokrmů na grilu.

Monolith Classic

Teď trocha historie…Princip keramického grilu  pochází z Číny. Tento způsob přípravy masa za svůj přijali samozřejmě i Japonci, kteří ho nazvali "kamado". Kamado je druhové jméno označující pec, troubu, topidlo nebo ohniště. Tento starodávný princip byl převzat a zdokonalen kde jinde než v Mekce grilování, v Americe. Po druhé světové válce si totiž američtí vojáci přiváželi domů z Japonska právě tuhle zvláštnost, v moderním světě zatím neznámou. V USA si potom tato „kamada“ získala neuvěřitelnou popularitu. Jenže původní materiály samozřejmě používáním a časem začaly ztrácet vlastnosti. Původní keramika křehla, takže jí nahradila vysoce zátěžová keramika. V této době mají keramické grily podobu takového vejce citronu. Keramika použitá na tento nový typ grilu vzešla z pokusů v samotné věhlasné vesmírné agentuře NASA. Následně pak vznikla patentovaná keramika BGE s doživotní garancí pláště pece.

Einsteiger Grill

Keramický gril si můžete představit jako pec. Jídlo se tedy tepelně upravuje v uzavřeném prostoru ze speciální keramiky. Ostatně keramika, která se rozpálí klasickým dřevěným uhlím, rozvede teplo dokonale rovnoměrně a vy nemusíte mít strach, že plameny vaše s láskou namarinované masíčko sežehnou a spálí. Jídlo se totiž do styku s dřevěným uhlím vůbec nedostane.

Fleisch zart grillenGussrost GrillPizzastein Grill ICON

Proč jsou keramické grily tak výjimečné?

Pokud si pořídíte keramický gril, nemusíte totiž zůstat jen u samotného grilování. Gril můžete využít i na pečení nebo uzení. V keramickém grilu můžete samozřejmě připravovat všechny možné druhy masa. Pro gril nebude problém připravit maso od bílého až po tučné. Problémem pro tento gril nebudou ani ryby. Na keramickém grilu si také velice jednoduše můžete regulovat teplotu grilování. Pokrmy můžete připravovat i při velice nízkých ale i vysokých teplotách. Tímto budete mít zajištěno to, že vaše maso zůstane velice šťavnaté, ale zároveň bude velice dobře propečené.

Grilovat zeleninu také rozhodně není problém, i po grilování zůstane šťavnatá a její chuť bude přímo dokonalá. Keramický gril vám nabízí možnost jak jednoduše a přesto výborně připravit vaše oblíbené pokrmy. Navíc budete mít jistotu, že nenastane situace, že by vaše maso bylo nedostatečně propečené nebo naopak vysušené. Všem pokrmům zůstane jejich dokonalá a výjimečná chuť. Myslíte, že už to nemůže být lepší? Tak v tom případě čtěte dál. Pokud patříte mezi milovníky pizzy, budete si moci tuto pochoutku v tomto grilu také připravit. Je však vhodné váš gril doplnit o pizza kámen. Tímto krokem si zajistíte bezpečné grilování zcela bez karcinogenních látek. Stále to ale není vše. Keramický gril dokáže upéct i vynikající pečivo ale i buchty. Zkrátka s keramickým grilem, není grilování jen o mase.

Pokud tedy ještě stále nejste vlastníkem žádného grilu, určitě nečekejte a pořiďte si skvělý multifunkční keramický gril Kamado.

Návody na grilování:

https://www.youtube.com/watch?v=SxDV4JPfyK0&t=1s

https://www.youtube.com/watch?v=ZuNjxixPs0c

https://www.youtube.com/watch?v=WEQqqDVCIAQ